Pe când avea 11 ani a fost abandonat de mama sa împreună cu încă trei frați mai mici. Dar când poliția a ajuns în casa lor nu le-a venit să creadă ce au văzut…

Sharing is caring!

Familia înseamnă o mare responsabilitate, majoritatea adulților sunt copleșiți de aceste griji. Dar ei ar putea învăța câte ceva de la un băiat de 11 ani din Columbia.

Juan Pablo și cei trei frați ai săi nu cunosc nimic despre tatăl lor, căci acesta nu le-a fost în preajmă. Și dacă până aici nu a fost suficient de rău, atunci, într-o bună zi și mama lor i-a părăsit fără să se mai întoarcă. Copiii au tot așteptat-o acasă, dar femeia nu a mai apărut.
Opriți-vă pentru o clipă și imaginați-vă la vârsta de 11 ani, confruntându-vă cu o astfel de situație. Este greu de imaginat, dar acest băiat și-a descoperit puterile ascunse și a luat situația sub control. A ținut morțiș ca toți să continue școala și după ore ieșea pe străzile din Bogota să cerșească, pentru a-i putea hrăni pe frați. În zilele mai proaste el căuta în coșurile de gunoi printre resturi.

El a reușit să-și mențină familia în siguranță și sănătate, să-i întrețină la școală și să le asigure hrana. Responsabilitatea de care a dat dovadă îți rupe inima și te pune pe gânduri.

Juan și frații săi se isprăveau cum reușeau, dar într-o noapte s-au auzit strigăte din casa lor și un vecin înspăimântat a anunțat poliția.

Când ofițerii poliției au ajuns în casa copiilor nu le-a venit să creadă – copii erau perfect în regulă. Fratele mai mare a ridicat vocea la cei mici și a făcut-o pe bună dreptate.

Nimeni nu și-a putut da seama, exact, de cât timp copiii erau singuri. Cu toate astea, Juan Pablo merită tot respectul nostru pentru curajul ieșit din comun și dorința de a avea grijă de familie. Nici unul dintre părinți nu a putut fi găsit, din această cauză autoritățile au luat copiii în custodia lor. Să sperăm că Juan va reuși să devină iar copil.

Juan Pablo a devenit un erou în comunitatea sa, fiindcă sunt puțini copii capabili să dea dovadă de atâta responsabilitate la o vârstă fragedă. Modul în care a procedat el, nu e ușor de multe ori pentru un adult. Să sperăm că va fi apreciat și de acum încolo. El merită acest lucru din plin!

sursa: www.perfectmedia.tv

Facebook Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *