Valente terapeutice ale ceaiului de hibiscus

Sharing is caring!

Hibiscusul (Rosa sinensis) este o planta tropicala si subtropicala originara din estul Asiei, denumita popular “trandafir” chinezesc, datorita florilor sale mari si rosii. Hibiscus rosa sinensis – singura varietate care se cultiva ca planta de apartament – este membru al familiei Malvaceae. Este un arbust ce poate creste pana la 2 m, are frunze persistente, ovale, de un verde stralucitor.

Hibiscusul face parte din aceeasi familie ca arborele si cacao si bumbacul. Din scoarta de hibiscus se extrag fibre destul de groase care sunt folosite la confectionarea fustelor traditionale din Polinesia. Fibrele din hibiscus sunt considerate a fi cele mai naturale fibre din industria textilelor.
Din punct de vedere al medicinei alternative, este indicat sa consumati ceai de hibiscus pentru: ameliorarea hipertensiunii, diabet si hipercolesterolemie. Ceaiul din flori de hibiscus este diuretic, tonic, reconfortant, laxativ. Poate tine locul cafelei de dimineata, avand, totodata, si o benefica actiune de combatere a hipertensiunii arteriale si a stresului.

Un studiu realizat recent a demonstrat faptul ca persoanelor care beau zilnic ceai de hibiscus le scade tensiunea arteriala in mai putin de o luna. De asemenea, ceaiul de flori de hibiscus contine antioxidanti care ajuta la reducerea depozitelor de grasimi instalate pe artere si scade nivelul colesterolului rau din sange. De aceea, este foarte indicat in prevenirea si tratarea afectiunilor cardiace. Este si un bun antioxidant si preintampina degradarea celulelor.

Infuzia de hibiscus se prepara dintr-o lingura cu planta adaugata la 250 ml de apa clocotita, se mentine timp de 15 minute la temperatura camerei, apoi se strecoara si se bea pe stomacul gol. Se administreaza 3 cani cu infuzie pe zi, cu 30 min. inainte de mese.

Sanatate si voie buna!

Facebook Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *